εταιριες φωτοβολταικών,φωτοβολταικά, εταιρείες στην ελλάδα, χονδρική πωληση, αντιπροσωπείες, σέρβις,ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  
     

Επικοινωνήστε μαζί μας

και ανακαλύψτε τις μοναδικές μας προσφορές!!!

Photovoltaics companies Greece, Ελληνικές εταιρίες φωτοβολταϊκών, ηλιακά πάνελς, ηλιακοί καθρέπτες, συλλέκτες, συσσωρευτές, πλάκες, για τον ήλιο, φωτοβολταικά, ανεμογεννήτρια, inverter, φωτοβολταικό, photovoltaic in Greece, company, εταιρείες,  
Φωτοβολταϊκά Πάνελς Μετατροπείς - Inverter Ρυθμιστές Φόρτισης Φορτιστές Μπαταριών Μπαταρίες Ανεμογεννήτριες
Αυτόνομα Συστήματα Υβριδικά Συστήματα Διασυνδεδεμένα Συστήματα Φωτοβολταικά σε στεγες Ηλιακές Αντλίες Παρελκόμενα
φωτοβολταικά, δεη, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ανεμογεννήτριες
Shadow
Βασικές Κατηγορίες

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Προσφορές Ευκαιρίες

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Εταιρίες Φωτοβολταικών
 

Καλώς Ορίσατε στα Ηλιακά- φωτοβολταικά συστήματα της Solar Systems

Σεπτεμβριος 2011 - Φωτοβολταϊκά νεα, τιμές, προσφορές ειδήσεις

     

Project Helios για τα φωτοβολταικά- Θετικές αντιδράσεις της αγοράς

Το πολυαναμενόμενο project Helios ( φωτοβολταικα) με τη δημοσιοποίησή του δημιούργησε θετικές αντιδράσεις στην αγορά των φωτοβολταϊκών, η οποία βλέπει να αναβαθμίζεται σημαντικά και να επωμίζεται το «βαρύ φορτίο» μιας από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις με στόχο την αντιστροφή του κλίματος και τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για τη χώρα.

Πέρα όμως από την θετική προσδοκία, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και οι πρώτες «σκέψεις» μεταξύ της φωτοβολταϊκής επενδυτικής κοινότητας, για το πώς το Helios θα αποτελέσει μια win - win υπόθεση για όλη την αγορά και όχι μόνο για τις γερμανικές εταιρείες που θα πουλήσουν πάνελς για το έργο. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε το τι ενδιαφέρει τους Γερμανούς και κυρίως για ποιους λόγους προτάθηκε το Helios, αναφέρει εκπρόσωπος συνδέσμου επενδυτών φωτοβολταϊκών, που σημειώνει την κρίση που μαστίζει τη γερμανική φωτοβολταϊκή βιομηχανία, μετά τη μείωση των feed in tariff τόσο στη Γερμανία όσο και στη δεύτερη μεγάλη αγορά της Ιταλίας.

Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι η ελληνική συμμετοχή στα φωτοβολταικά και υπεραξία, προσθέτει η ίδια πηγή που φέρνει ως παράδειγμα τις ελληνικές βιομηχανίες που ξεκίνησαν και δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην παραγωγή εξοπλισμού βάσεων στήριξης.

Εκτός όμως από τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), είτε ως υπεργολάβων είτε ως προμηθευτών φωτοβολταικών για το project, οι Έλληνες επενδυτές ζητούν σε θεσμικό επίπεδο, το Helios φωτοβολταικά να αποτελέσει την αφορμή για να βελτιωθεί το σύστημα της αδειοδότησης φωτοβολταικών και να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών για ΟΛΟΥΣ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα φωτοβολταϊκά αφορούν μια ευρεία μάζα επενδυτών και εταιρειών ΑΠΕ, όχι μόνο του ενεργειακού κλάδου.

Σε τεχνικό επίπεδο πάντως, υπάρχουν ακόμη σημαντικές παράμετροι του έργου που θα πρέπει να διευκρινιστούν κυρίως σε σχέση με το ύψος των επενδύσεων στα φωτοβολταικά ή τις ανεμογεννήτριες που θα απαιτηθούν για την ενίσχυση των δικτύων. Φαίνεται ότι έχει υπάρξει μια καταρχήν προεργασία.

Έμφαση θα δοθεί από ελληνικής πλευράς ώστε τα έργα ΑΠΕ ( ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ) που θα πρέπει να γίνουν να ενταχθούν στα έργα προτεραιότητας για τις ενεργειακές υποδομές της ΕΕ μετά το 2020 και να τύχουν των ανάλογων ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Η σχετική προθεσμία για την υποβολή προτάσεων που θα ενταχθούν στον προγραμματισμό για τις νέες ενεργειακές υποδομές της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ λήγει τον Οκτώβριο.

Το σίγουρο είναι ότι έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο το project Helios ( φωτοβολταικα) βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της φωτοβολταϊκής αγοράς, ενώ πιθανότατα στο προσεχές διάστημα και με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, το έργο να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο ώστε να υπάρξουν και επίσημες τοποθετήσεις των θεσμικών φορέων της αγοράς.

(Capital, 8/9/2011)

Πηγή: www.energypress.gr

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project HELIOS - Ελληνικές επιχειρήσεις θα συμμετέχουν με εξοπλισμό από την Ελλάδα και «έξυπνα» δίκτυα Smart Grid


Συμμετοχή εγχώριων επιχειρήσεων ( φωτοβολταικών, ανεμογεννητριών) στα κοινοπρακτικά σχήματα που θα δημιουργηθούν για την υλοποίηση του project HELIOS ( φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες), μαζί με τη χρήση εξοπλισμού "made in Greece", είναι δύο από τα ζητήματα που έχει βάλει στο τραπέζι των ελληνογερμανικών συζητήσεων το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό ανταποδοτικό όφελος για τη χώρα από το φιλόδοξο αυτό ενεργειακό σχέδιο.

Εκείνο που συζητείται είναι η χρήση εξοπλισμού που θα προέρχεται τόσο από τα υφιστάμενα επιχειρήσεων ( φωτοβολταικών, ανεμογεννητριών) που λειτουργούν στην Ελλάδα- ήδη λειτουργούν πέντε που παράγουν πάνελς καθώς και άλλα που κατασκευάζουν ηλιακούς ιχνηλάτες (trackers) και βάσεις στήριξης- όσο και από καινούργια που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στη χώρα μας με γερμανικά και εγχώρια κεφάλαια.

Ταυτόχρονα, διαπραγματεύσεις γίνονται και για τα μερίδια minimum συμμετοχής της εγχώριας επιχειρηματικότητας στο όλο project, με τις προτάσεις να κάνουν λόγο για ποσοστά ανάμεσα στο 30% και στο 40%. Ας σημειωθεί ότι, αν και το σκέλος της ελληνικής συμμετοχής στο project δεν έχει αναδειχθεί πολύ, φορείς αλλά και ιδιωτικοί ελληνικοί όμιλοι διατυπώνουν ήδη σχετικό αίτημα, όπως έχει γράψει το "ΕnergyPress".

Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ, "ο χώρος των ΑΠΕ ( φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες) στην Ελλάδα θα έχει μια σημαντική ώθηση καθώς θα ανοίξουν οι ενεργειακοί δρόμοι για την απορρόφηση πράσινου ρεύματος (όχι μόνον από φωτοβολταϊκά αλλά και άλλες μορφές, όπως αιολικά) και η χώρα μας θα μπορούσε να μπει δυνατά στο παιχνίδι των εξαγωγών".

Χρειάζονται δίκτυα

Κεντρικό ζήτημα προς επίλυση παραμένει ωστόσο η δημιουργία επαρκών δικτύων διαμονής ενέργειας από ΑΠΕ. Κατά την παρουσίαση του project στο Αμβούργο (26ο Συνέδριο για την Ηλιακή Ενέργεια - 26th Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition), οι φυσικές εξαγωγές πράσινης ενέργειας ( ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ και ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ) μέσω των τωρινών διεθνών διασυνδέσεων, δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερες από 2.000 -2.500 μεγαβάτ. Και μιλάμε βέβαια για «στατιστική» μεταφορά, με τη συμμετοχή των ενδιάμεσων χωρών, καθώς οι απώλειες για να πάει το ρεύμα από την Ελλάδα στη Γερμανία με καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος είναι τεράστιες και ως εκ τούτου κάνουν το έργο ασύμφορο. Από την άλλη, με τα συγκεκριμένα δεδομένα, η ανάπτυξη αυτόνομου καλωδίου μεταφοράς συνεχούς ρεύματος από την Ελλάδα στη Γερμανία απαιτεί τόσο μεγάλη επένδυση που θεωρείται επίσης ασύμφορη.

Ε.Ε ( Ευρωπαική Ένωση) : Προτάσεις μέχρι τον Οκτώβριο

Είναι δεδομένο ότι για να μεταφερθούν μεγαλύτερες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, απαιτούνται επενδύσεις και εφαρμογή ενιαίου καθεστώτος για τη διαμετακόμιση ενέργειας μέσω διαφόρων εθνικών δικτύων. Εδώ «μπαίνει» ο παράγοντας «ενοποίηση δικτύων» που συζητείται την περίοδο αυτή στην Ευρώπη. Παράγοντες του ΥΠΕΚΑ μάλιστα εκτιμούν ότι η συζήτηση που ανοίγει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το σχέδιο HELIOS ( φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες), πιθανότατα θα λειτουργήσει ως ένα είδος «καταλύτη», ώστε να δρομολογηθεί μια ευρύτερη αναβάθμιση όλων των ευρωπαϊκών δικτύων ηλεκτρισμού μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει ένα «deadline» μέχρι τον Οκτώβριο για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου στον τομέα της ενέργειας, που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μέσα από διάφορα «εργαλεία». Η κινητικότητα που παρατηρείται σχετίζεται με τις προτεραιότητες της Ε.Ε ( Ευρωπαική Ένωση). για τις απαραίτητες ενεργειακές υποδομές που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του 2020.

Smart Grids... (έξυπνα δίκτυα)

Σε κοινοτικό επίπεδο μάλιστα η συζήτηση περιστρέφεται το τελευταίο διάστημα γύρω από τα έξυπνα δίκτυα (smart grids), τα οποία θα έδιναν άλλη δυναμική και στο σχέδιο HELIOS ( φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες). Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που έχει γίνει σαφές είναι πως η Κομισιόν βλέπει και εκείνη ευνοϊκά το σχέδιο, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις στελεχών της που βρέθηκαν στο συνέδριο του Αμβούργου. Κλιμάκιο μάλιστα κοινοτικών θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στην Αθήνα και θα ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα.

Το θετικό αυτό κλίμα δημιουργεί αισιοδοξία για τη χρηματοδότηση των δικτύων, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 5-6 δισ. ευρώ, (αλλά μπορεί να φτάσει και τα 10 δισ. ευρώ), ενώ διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος τους.

Θα ενταχθεί στο ελληνογερμανικό μνημόνιο

Όσον αφορά στο κατά πόσον το project HELIOS ( φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες) θα προχωρήσει πράγματι ή θα έχει την τύχη άλλων ενεργειακών (και όχι μόνον) «βαρύγδουπων» επενδύσεων που ανακοινώθηκαν πομπωδώς και στη συνέχεια εγκαταλείφτηκαν, αρμόδιοι συνομιλητές του "ΕnergyPress" αναφέρουν ότι το σχέδιο θα ενταχθεί στο μνημόνιο ελληνογερμανικής συνεργασίας που υπέγραψαν πέρυσι τον Απρίλιο στο Βερολίνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η Άγκελα Μέρκελ. Η πρόοδός του λοιπόν θα παρακολουθείται συστηματικά, στο πλαίσιο του μνημονίου, από τις δύο πλευρές. «Είναι το πιο σοβαρό θέμα που έχουμε συζητήσει μέχρι σήμερα με τους Γερμανούς» όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Ελληνικό δίκτυο

Επενδύσεις βέβαια απαιτούνται και στο ελληνικό δίκτυο ώστε να μπορέσει να απορροφήσει την ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταϊκά. Για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και για την απορρόφηση της ενέργειας από ΑΠΕ ( φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες) που προβλέπεται μέχρι το 2020, απαιτούνται επενδύσεις μόνο στα δίκτυα άνω των 4 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρητές της αγοράς υπενθυμίζουν ότι με τον άρτι ψηφισθέντα ενεργειακό νόμο επιτρέπεται η είσοδος τρίτων επενδυτών στον ΑΔΜΗΕ, δηλαδή στην θυγατρική της ΔΕΗ στην οποία περνούν τα δίκτυα και η διαχείρισή τους. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η είσοδος ιδιωτών, μάλιστα, προβλέπεται ακόμα και υποχρεωτικά αν η επιχείρηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της για ανάπτυξη του δικτύου.

Πηγή: www.energypress.gr


Σεπτεμβριος 2011, Helios project, συνεταιριστικά φωτοβολταικα νεα, φωτοβολταικα νεα, τιμές προσφορές φωτοβολταικών, υβριδικά, ανεμογεννήτριες, αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα σε τροχοσπιτα, εξοχικά, σκάφη, αυθαίρετα, τροχοβίλες

Πληροφοριες, Ενημέρωση,ειδήσεις, Σεπτεμβριος 2011, Helios project, συνεταιριστικά φωτοβολταικα νεα, φωτοβολταικα νεα, τιμές προσφορές φωτοβολταικών, υβριδικά, ανεμογεννήτριες, αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα σε τροχοσπιτα, εξοχικά, σκάφη, αυθαίρετα, τροχοβίλες , τιμές, προσφορές ειδήσεις φωτοβολταικών, ανεμογεννήτρια, επιδοτήσεις δεη, αγορα, κοστος, τιμη, αγορα, κοστος, τιμοκαταλογος

 Αρχική Προϊόντα | Ηλιακά Πάρκα | Επιδοτούμενα προγράμματαΕφαρμογές | Πλεονεκτήματα


 
Φωτοβολταικά προιόντα των έγκυρων, δημοφιλέστερων φωτοβολταικών οίκων σε μοναδικές εκπτωτικές προσφορές. Οικονομοτεχνικές προτάσεις για αυτόνομα και διασυνδεδεμένα φωτοβολταικά συστήματα. Οικονομικές λύσεις για κάθε ανάγκη

 

 

Φωτοβολταϊκά ΔΕΗ

Φωτοβολταικά σε στέγες

 

Σημαντικά κίνητρα για οικιακούς καταναλωτές με την δημιουργία διασυνδεδεμένων συστημάτων σε φωτοβολταικά και την σύνδεση τους με την ΔΕΗ Δείτε πληροφορίες

 

Πλήρης σειρά οικιακών φωτοβολταικών διασυνδεδεμένων συστημάτων με την ΔΕΗ

Δείτε προσφορές εδώ

 

 

ΔΕΗ-Αιτήσεις σύνδεσης

 φωτοβολταικα σε στέγες

Η αίτηση  εδώ

 

ΔΕΗ-ΓΡΑΦΕΙΑ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τα γραφεία της ΔΕΗ στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας για φωτοβολταικα σε στεγες

Τοπικά γραφεία δεή  εδώ

 

 

Γιατί να μας επιλέξετε;


Προμήθεια εξοπλισμού από τα δημοφιλέστερα εργοστάσια

Πολύ μεγάλη ποικιλία προιόντων και εταιρειών

Επίβλεψη, συντονισμός και υλοποίηση έργων με το "κλειδί στο χέρι"

Εγγύηση χαμηλότερης τιμές της αγοράς στην λιανικής πώλησης προς ιδιώτες*

*Επιστροφή του διπλάσιου ποσού σε περίπτωση που προκύψει επιβεβαιωμένη διαφορά τιμής σε κάποιο προιόν μας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
Τηλ: 210 4314133
Fax: 28210 58014

Αίτημα Προσφοράς
Τιμές & προσφορές δίδονται εγγράφως μέσω email ή φάξ μέσα σε λίγες ώρες ή σε μία εργάσιμη μέρα. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να λάβουμε επίσημο αίτημα με την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας με τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου.

Υπολογισμό Τιμής

Για υπολογισμό και προσφορά αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος απαιτείται να γνωρίζουμε
1.Τις καταναλώσεις σε WATT της κάθε συσκευής που χρησιμοποιείτε ( ψυγείο, ΤV, φωτισμός, κλιματισμός... )
2.Τις ώρες λειτουργίας τους σε ένα 24ωρο ( πχ. 4 ώρες TV, 5 ώρες φωτισμός κλπ)
3.Τις μέρες λειτουργίας ( πχ. μόνο Σαββατοκύριακο ή Χειμώνα - Καλοκαίρι κλπ )
 4.Την εποχή που τα χρησιμοποιείτε ( πχ μόνο το καλοκαίρι ή μόνο το χειμώνα κλπ )
5.Την ακριβή περιοχή τοποθέτησης για να υπολογισθεί το ενεργειακό φορτίο της περιοχής. Συμπληρώστε τα στοιχεία για προσφορά στη φόρμας επικοινωνίας
 
Featured Solar Trends

Solar Energy Star

 

 

Φωτοβολταικών

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Green peace, ΚΑΕΠ, Helapco

φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, PHOTOVOLTAIC, φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση,παρκα,ανεμογεννητριες

 

Φωτοβολταικά

Κατάλογος Προϊόντων

Πληροφορίες καταλόγου

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

 ... ένα μέλλον που μόλις ξεκίνησε!

 
         

Φωτοβολταικα συστήματα, δεη, Φωτοβολταϊκά πλαίσια, διασυνδεδεμένα, πάρκα

Copyright © 1999 - 2012 eshops.gr powered by Greek-Internet-Services