Διασυνδεδεμενα συστήματα 100 KW, φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, ΠΑΡΚΑ Φωτοβολταικά, Φωτοβολταικά συστήματα οικιακά ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, ΠΑΡΚΑ 150 KW, 20 KW, 5 KW, 50 KW, 100 KW Πώς να ξεκινήσω την εγκατάσταση φωτοβολταικών, συστήματα, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, , PHOTOVOLTAIC,ηλεκτρισμός από ηλιακη ενεργεια, SOLAR ENERGY, φωτοβολταικά πάνελς, Οδηγός αγοράς, υλικά, On line αγορές, Εshops, Πολυκατάστημα,κατασκευές φωτοβολταικών

ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   

 

Αρχική | Πλεονεκτήματα | Προϊόντα | Επιδοτούμενα προγράμματαΕφαρμογές Επικοινωνία

Κατάλογος Προϊόντων

Πάνελς-Ηλιογεννήτριες

Μετατροπείς/Inverter

Μπαταρίες/Συσσωρευτές

Ρυθμιστές φόρτισης

Ανεμογεννήτριες

Βάσεις- Tracker

Λαμπτήρες

Ψυγεία

Αντλίες Νερού

Σύστημα 50Wp-170Wp
Σύστημα 200-1000W

Υβριδικό 550-950W

Υβριδικό 1900W
Διασυνδεδεμένα συστ.
Διασυνδεόμενο 100KW

 

 

Εγγυήσεις προϊόντων

25 χρόνια εγγύηση για τα φωτοβολταϊκά πάνελς
2 χρόνια εγγύηση για

το Photovoltaic kit

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚOY ΣΤΑΘΜΟΥ 100 KW


 Η διαδικασία εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά βήματα:

1) Μελέτη: Βελτιστοποίηση συνδυασμού Φ/Β γεννητριών και μετατροπέων δικτύου για τον συγκεκριμένο χώρο επένδυσης. Χωροταξική τοποθέτηση του υλικού για τη βελτιστοποίηση της κάλυψης και την ελαχιστοποίηση των απωλειών. Ενεργειακή μελέτη απόδοσης του Φ/Β πάρκου. Σχέδια εγκατάστασης

2) Υλοποίηση κατασκευής βάσεως (συναρμολόγηση)

3) Στήριξη Φ/Β γεννητριών επί των βάσεων

4) Υλοποίηση καλωδίωσης (υλικό και εργασία τοποθέτησης) μεταξύ των Φ/Β και των μετατροπέων ισχύος. Επίσης διασύνδεση των μεταλλικών στηρίξεων με την γείωση του πάρκου.

5) Διατάξεις ζεύξης/απόζευξης Φ/Β (υλικό και εργασία τοποθέτησης)

6) Πίνακες συνδέσεων των Φ/Β (υλικό και εργασία τοποθέτησης)

7) Υλοποίηση καλωδίωσης (υλικό και εργασία) μεταξύ μετατροπέων ισχύος με κεντρικό πίνακα AC

8) Κεντρικός πίνακας AC (υλικό και εργασία τοποθέτησης) Σε περίπτωση όπου το Φ/Β πάρκο είναι ισχύος μεγαλύτερη των 100kWp η εγκατάστασης συμπεριλαμβάνει και τις διατάξεις ανύψωσης (Μ/Σ μέσης τάσης απόδοσης περίπου 90% με τους ανάλογους διακόπτες Χ.Τ. και Μ.Τ. εγκατεστημένους εντός οικίσκου)

Επιπλέον Κόστη:

 Για την υλοποίηση ενός Φ/Β πάρκου υπάρχουν επιπλέον πηγές κόστους οι οποίες δεν είναι αναγνωρίσιμες άμεσα αλλά επηρεάζουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την τελική κοστολόγηση.

Οι παράγοντες αυτοί είναι: 1) Άδειες και προετοιμασία χαρτιών και φακέλων. Για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ίσως απαιτηθούν κάποιες άδειες και πιθανά κάποιες μελέτες. Ειδικότερα εάν γίνει προσπάθεια ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο τότε θα υπάρχει και κάποιο κόστος προετοιμασίας φακέλου. Συνήθως η πληρωμή του είναι εφόσον ενταχθεί το έργο στον αναπτυξιακό.

2) Διαμόρφωση οικοπέδου. Χωματουργικές εργασίες καθώς και εργασίες υποδομής (βάσεις μπετού, σωληνώσεις για τις καλωδιώσεις, περιφράξεις, φρεάτια, πιθανά οικίσκος κ.α.)

3) Γείωση. Το θέμα της γείωσης είναι σοβαρός παράγοντας κοστολογίου καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα εδάφους οπότε και δεν υπάρχει εξ αρχής κάποια ένδειξη κόστους

4) Αντικεραυνική προστασία. Όπως και με τη γείωση η επιλογή της κατάλληλης αντικεραυνικής προστασίας επηρεάζεται άμεσα από το έδαφος (ποιότητα γείωσης) καθώς και από το συνολικό ποσό που διατίθεται ο εκάστοτε επενδυτής να διαθέσει για αυτό το σκοπό. Δεν υπάρχει παγιωμένο κοστολόγιο.

5) Φύλαξη και επιτήρηση του χώρου. Με δεδομένο ότι το συνολικό κόστος επένδυσης είναι σε υψηλά επίπεδα θα πρέπει να γίνει μέριμνα από τον τελικό επενδυτή συστήματος φύλαξης και επιτήρησης της περιουσίας του.

6) Σύνδεση με ΔΕΗ. Πλέον του σταθερού τιμολογίου που αφορά τους μετρητές

 Η ΔΕΗ έχει την επιλογή και τη δυνατότητα κοστολόγησης καθώς είναι ο μόνος υπεύθυνος να αποφανθεί για τη διαδικασία και το κόστος που πηγάζει από αυτήν.

Ενδεικτικές τιμές φωτοβολταϊκών πάρκων από 1kw - 20kw

Διασυνδεδεμένα με την ΔΕΗ συστήματα σε μοναδικές εκπτωτικές τιμές.

Grid 1 Kwatt poly
Grid 1 Kwatt poly

1 Kwatt  poly…

Από €7650.00 στην τιμή €5850.00

 

Grid 1 Kwatt mono
Grid 1 Kwatt mono

1 Kwatt Μονοκ…

€7990.00 στην τιμή €5954.00

 

Grid 5 Kwatt poly
Grid 5 Kwatt poly

5 kw poly κρυσταλλ…

€27500.00 στην τιμή €22564.00

 

Grid 5 Kwatt mono

Grid 5 Kwatt mono

5 kw μονοκρυσταλ…

€29900.00 στην τιμή €23134.00

 

Grid 20 Kwatt poly
Grid 20 Kwatt poly

 20 kw πολυκρ…

€102900.00 στην τιμή €84974.00

 

Grid 20 Kwatt mono
Grid 20 Kwatt mono

20 kw μονοκρυσταλλ…

€103800.00 στην τιμή €85616.00

 

Στις τιμές μετρητοίς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Στις δόσεις συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

 

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ ΙΣΧΥΟΣ 100kWp

Το Φ/Β πάρκο ισχύος 100kWp υλοποιείται με χρήση συνολικά 570 Φ/Β γεννητριών της εταιρείας Sharp, τύπος NT-R5E3E ονομαστικής μέγιστης ισχύος 175 Wp τεχνολογίας μονοκρυσταλλικού πυριτίου.

Η ονομαστική μέγιστη ισχύ του πάρκου είναι 99.75 kWp.

Τα Φ/Β πλαίσια θα τοποθετηθούν επί μεταλλικής κατασκευής της εταιρείας Conergy, τύπος Solar Gigant II. Η εν λόγω μεταλλική κατασκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για Φ/Β πάρκα ανάλογης κλίμακας και δοκιμασμένη σε αρκετά Φ/Β έργα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε κάθε μία μεταλλική κατασκευή θα τοποθετηθούν 33 Φ/Β γεννήτριες του ανωτέρου τύπου.

Συνολικά θα απαιτηθούν 18 τέτοιες κατασκευές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 17 βάσεις του ανωτέρω τύπου με εγκατεστημένες 33 Φ/Β γεννήτριες (17 * 33 = 561) και 1 βάση με εγκατεστημένες τις υπόλοιπες 9 Φ/Β γεννήτριες.

Για τη βέλτιστη απόδοση στην παραγόμενη ενέργεια και την ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω των αποστάσεων και του κόστους των καλωδίων συνεχούς ρεύματος, προτείνεται η χρήση πολλών μετατροπέων δικτύου τύπου string αντί τη χρήση κεντρικών μετατροπέων δικτύου.

Βάση της τεχνικής μελέτης και της αξιολόγησης επιλέχθηκαν να χρησιμοποιηθούν oι μετατροπείς της εταιρείας SMA, τύπος Sunny Boy Mini Central SMC 6000 TL. Τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά των εν λόγω μετατροπέων σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του έργου αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή.

Στους 10 από τους 15 μετατροπείς SΜC 6000 TL θα συνδεθούν 39 Φ/Β γεννήτριες σε τρείς (3) συστοιχίες (σειρές) Φ/Β αποτελούμενη από 13 Φ/Β γεννήτριες σε εν σειρά συνδεσμολογία. Στους υπόλοιπους 5 μετατροπείς SΜC 6000 TL θα συνδεθούν 36 Φ/Β γεννήτριες σε τρείς (3) συστοιχίες (σειρές) Φ/Β αποτελούμενη από 12 Φ/Β γεννήτριες σε εν σειρά συνδεσμολογία.
 

Η σύνδεση των Φ/Β γεννητριών γίνεται με κατάλληλους συνδετήρες εξωτερικού χώρου τύπου Multi contact III. Tα καλώδια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι κατάλληλου τύπου για εφαρμογές Φ/Β όπως το H07RN-F. Η ομαδοποίηση των συστοιχιών και η τελική τους σύνδεση με τους μετατροπείς θα γίνει βάση της τελικής τοποθέτησης του υλικού.

Οι έξοδοι των μετατροπέων δικτύου θα ομαδοποιηθούν κατάλληλα και βάση του τελικού χώρου τοποθέτησης, που θα επιλεγεί κατάλληλα για την ελαχιστοποίηση των απωλειών, θα οδηγηθούν προς τον κεντρικό πίνακα του πάρκου προς τον μετρητή ενέργεια και τελικά στο δίκτυο. Η σύνδεση στο δίκτυο θα γίνει σε χαμηλή τάση (400 V AC). Η εγκατάσταση θα φέρει τις απαιτούμενες από τη ΔΕΗ διατάξεις ασφάλειας και προστασίας και θα εναρμονίζεται με τους Ελληνικούς και Διεθνής κανονισμούς που απαιτούνται.

Ο χώρος που απαιτείται για την υλοποίηση του ανωτέρου Φ/Β πάρκου ανέρχεται περίπου σε 1.450 τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτή την έκταση έχει γίνει η κατάλληλη πρόβλεψη για την αποφυγή του φαινομένου σκίασης των Φ/Β καθώς και των ανάλογων διαδρόμων για την επίσκεψη στα διάφορα τμήματα του πάρκου. Η απαιτούμενη έκταση μπορεί να μεταβληθεί για αποφυγή φαινομένων σκίασης λόγω φυσικών ή τεχνητών εμποδίων στην περιοχή (π.χ. κτίσματα σε όμορες περιοχές, δένδρα κ.α.)

Οι εγγυήσεις του εξοπλισμού είναι ως ακολούθως: • Φ/Β γεννήτριες: 2 έτη για το υλικό, 10 έτη για ελάχιστη απόδοση 90% και 25 έτη για ελάχιστη απόδοση 80% • Μετατροπείς ισχύος 5 έτη για το υλικό (υπάρχει δυνατότητα για επέκταση της εγγύησης σε 10 έτη) • Βάση στήριξης Solar Gigant II 10 έτη

Αναλυτική προσφορά παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας