εταιριες φωτοβολταικών,φωτοβολταικά, εταιρείες στην ελλάδα, χονδρική πωληση, αντιπροσωπείες, σέρβις,ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  
     

Επικοινωνήστε μαζί μας

και ανακαλύψτε τις μοναδικές μας προσφορές!!!

Photovoltaics companies Greece, Ελληνικές εταιρίες φωτοβολταϊκών, ηλιακά πάνελς, ηλιακοί καθρέπτες, συλλέκτες, συσσωρευτές, πλάκες, για τον ήλιο, φωτοβολταικά, ανεμογεννήτρια, inverter, φωτοβολταικό, photovoltaic in Greece, company, εταιρείες,  
Φωτοβολταϊκά Πάνελς Μετατροπείς - Inverter Ρυθμιστές Φόρτισης Φορτιστές Μπαταριών Μπαταρίες Ανεμογεννήτριες
Αυτόνομα Συστήματα Υβριδικά Συστήματα Διασυνδεδεμένα Συστήματα Φωτοβολταικά σε στεγες Ηλιακές Αντλίες Παρελκόμενα
φωτοβολταικά, δεη, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ανεμογεννήτριες
Shadow
Βασικές Κατηγορίες

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Προσφορές Ευκαιρίες

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Εταιρίες Φωτοβολταικών
 

Διασυνδεδεμένα Οικιακά Φωτοβολταικα συστηματα: Εταιρείες

Διασυνδεδεμένα Οικιακά Φωτοβολταικα συστηματα σε σπίτια

 

Τιμές-Προσφορές Διασυνδεδεμένων Οικιακών Φωτοβολταικών συστημάτων σε σπίτια


     
Διασυνδεδεμένα φωτοβολταικα Συστήματαbr>
Γιατί να επενδύσω στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα;br>
Προσφέρουν υψηλή και εγγυημένη απόδοση

Έχουν ελάχιστη συντήρηση και εν γένει ενασχόληση μετά την αρχική εγκατάσταση

Έχουν υψηλή αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής

Έχουν δυνατότητα επέκτασης

Βελτιώνουν το οικολογικό προφίλ της επιχείρησης καθώς έχουν μηδενική ρύπανση και αθόρυβη λειτουργία

Πού μπορούν να τοποθετηθούν τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα;

Στις οροφές των υπαρχόντων κτιρίων

Σε οποιονδήποτε ανοικτό ιδιόκτητο και περιφραγμένο χώρο

Σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης ως σκίαστρα

Ως δομικά συστατικά νέων κτιριακών κατασκευών σύμφωνα με την υπάρχουσα πολύ πλούσια διεθνή εμπειρία

Ως «αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις» σε στάδια πάρκα πλατείες δρόμους κλπ σύμφωνα επίσης με την διεθνή εμπειρία

Τα Φωτοβολταϊκά Πάνελ έχουν έκταση από 10 -20 τετραγωνικά μέτρα για κάθε kW εγκατεστημένης ισχύος ανάλογα με την τεχνολογία των πάνελ που θα χρησιμοποιηθεί. Επίσης πρέπει να υπολογιστεί η απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι συστοιχίες των πάνελ για την επισκεψιμότητα και την αποφυγή σκίασης. Ανάλογα με την μορφολογία του χώρου στον οποίον θα τοποθετηθούν απαιτείται 2-3 φορές περισσότερος χώρος από την καθαρή επιφάνεια των πάνελ. Στην επιλογή του χώρου θα πρέπει να υπολογιστούν η σχετική νομοθεσία (για τυχόν ειδικές πολεοδομικές διατάξεις, ειδικούς περιβαλλοντικούς όρους), η ηλιοφάνεια (αποφυγή χώρων με σκίαση από δέντρα, γειτονικά κτίρια, βόρειος προσανατολισμός κεκλιμένων σκεπών) και η εγγύτητά του με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Από τι εξαρτάται το κόστος μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος;

Το κόστος ενός Φωτοβολταϊκού συστήματος υπολογίζεται σε ευρώ ανά εγκατεστημένο kW και εξαρτάται από:

Την τεχνολογία των πάνελ που θα χρησιμοποιηθεί (πχ τα πάνελ άμορφου πυριτίου κοστίζουν φτηνότερα αλλά απαιτούν περίπου διπλάσια έκταση)

Την προέλευση των πάνελ και των λοιπών στοιχείων του εξοπλισμού

Το μέγεθος του Φ/Β Συστήματος (όσο μικρότερη είναι η ισχύς, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος του κάθε εγκατεστημένου kW)

Την δυσκολία της εγκατάστασης (δυσπρόσιτες περιοχές, ή εγκαταστάσεις με αυξημένη τεχνική δυσκολία κοστίζουν περισσότερο)

Την απόσταση της εγκατάστασης από το δίκτυο της ΔΕΗ (καθώς πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος επέκτασης του δικτύου)

Οι προσφορές που δίνονται σήμερα στην αγορά για κάθε εγκατεστημένο kW κυμαίνονται από 4.200 Ευρώ (για εγκατάσταση με πάνελ άμορφου πυριτίου σε ήδη διαμορφωμένο και φραγμένο χώρο) έως 7.500 ευρώ (για εγκαταστάσεις με πάνελ πολυκρυσταλικού πυριτίου και πλήρη διαμόρφωση χώρου και περίφραξη ασφαλείας). Ενδεικτικά για τον αρχικό προγραμματισμό του, ο υποψήφιος επενδυτής μπορεί να υπολογίσει μια ενδεικτική μέση τιμή συνολικού κόστους 6.000 ευρώ ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ.

Από τι εξαρτάται η απόδοση ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος;

Από το κλίμα της περιοχής (όσο λιγότερες είναι οι ημέρες της ηλιοφάνειας, πχ Δυτική Ελλάδα, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση)

Από το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής (όσο πιο νότια είναι η περιοχή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας)

Από την κλίση των Φ/Β πάνελ ως προς το οριζόντιο επίπεδο (η βέλτιστη απόδοση είναι με νότιο προσανατολισμό και κλίση περίπου 30 μοίρες)

Από την ηλικία των Φ/Β πάνελ (υπολογίζεται ότι τα πάνελ έχουν ζωή 20-30 έτη με απόδοση έως και 80% για τα πρώτα 20έτη)

Αυτό που ενδιαφέρει είναι πόσες κιλοβατώρες (kWh) θα δώσει το σύστημα σε ετήσια βάση και τελικά πόσο θα κοστίζει η κάθε παραγόμενη κιλοβατώρα. Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β Συστήματα είναι προβλέψιμη. Για την Ελλάδα μπορούμε να θεωρήσουμε πως ένα Φ/Β Σύστημα με την βέλτιστη κλίση και τον Βέλτιστο Προσανατολισμό παράγει κατά μέσο όρο γύρω στα 1200 - 1450 κιλοβατώρες ανά έτος και ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ. Στην Ελλάδα, οι υψηλότερες αποδόσεις παρατηρούνται όσο πιο νότια και ανατολικά βρίσκεται μια περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών http://www.helapco.gr η σχετική απόδοση των φωτοβολταϊκών σε διάφορες κλίσεις και προσανατολισμούς είναι:

Προσανατολισμός


Ποιες άδειες απαιτούνται για την εγκατάσταση ενός Φ/Β Συστήματος;

Για εγκαταστάσεις άνω των 150 kW, απαιτείται η λήψη άδειας παραγωγής, εγκατάστασης και λειτουργίας.

1. Για την έκδοση της άδειας παραγωγής απαιτείται αίτηση στη ΡΑΕ η οποία συνοδεύεται από Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ). Η αίτηση περιλαμβάνει μία αναλυτική τεχνικοοικονομική μελέτη του έργου. Οι σχετικές διαδικασίες απαιτούν 5-7 μήνες.

2. Η άδεια παραγωγής ισχύει για 25 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης άλλων 25.

3. Η άδεια εγκατάστασης εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας εντός 15ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου, τα περιεχόμενα της οποίας θα καθορισθούν με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για εγκαταστάσεις σε προστατευόμενες περιοχές Κ3γπ53γ,Natura2000, εθνικούς δρυμούς και αισθητικά δάση, για τις οποίες η άδεια εγκατάστασης εκδίδεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης εντός 1 μηνός από την αίτηση.

4. Η άδεια λειτουργίας εκδίδεται από το ίδιο όργανο που εκδίδει την άδεια εγκατάστασης(Περιφέρεια ή ΥΠΑΝ), μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου. Η άδεια λειτουργίας ισχύει για
20 χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί για άλλα 20.

Για εγκαταστάσεις ισχύος έως 150 kW, δεν απαιτούνται άδειες παραγωγής, εγκατάστασης και λειτουργίας. Στην περίπτωση αυτή όμως απαιτείται η λήψη άδειας εξαίρεσης η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τεχνική περιγραφή και εκδίδεται από τη ΡΑΕ. Επίσης για τη λειτουργία της
εγκατάστασης απαιτείται σχετική Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ), με διαδικασίες που απαιτούν σχετικές μελέτες και διαρκούν 3-5 μήνες. Για τις διασυνδεδεμένες περιοχές, δεν απαιτείται εξαίρεση από τη ΡΑΕ για εγκατάσταση με ισχύ μικρότερη των 20 kW.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η υπάρχουσα νομοθεσία, ανάλογα με την περιοχή και την μορφή της επένδυσης. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες περιπτώσεις όπως στατική μελέτη και άδεια πολεοδομίας για εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων στην οροφή υπάρχοντος κτιρίου που ξεπερνά κάποιο καθορισμένο όριο ύψους από την πολεοδομία, γνωμοδότηση από την αρχαιολογική υπηρεσία σε περίπτωση εγκατάστασης σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τυχόν γνωμοδότηση ρυθμιστικού, άδεια από το οικείο δασαρχείο όταν η εγκατάσταση γίνεται εντός δασικής περιοχής κλπ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.rae.gr

Με ποια κριτήρια αξιολογούνται από την ΡΑΕ οι αιτήσεις παραγωγήςενέργειας;

Την εθνική ασφάλεια

Την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας

Την εν γένει ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του σχετικού εξοπλισμού του Συστήματος και του Δικτύου, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου και του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Την ενεργειακή αποδοτικότητα του έργου και την οικονομική βιωσιμότητα του έργου

Την ωριμότητα του έργου σε σχέση με τη δυνατότητα ταχείας υλοποίησης του

Την εξασφάλιση ή την δυνατότητα εξασφάλισης του δικαιώματος χρήσης της θέσης εγκατάστασης του έργου

Την δυνατότητα του αιτούντος να υλοποιήσει το έργο με βάση την οικονομική, επιστημονική και τεχνική επάρκειά του.

Την διασφάλιση παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και προστασίας των Πελατών

Την προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και σε σχέση με την γνωμοδότηση που εκδίδει η αρμόδια υπηρεσία περιβαλλοντικής αδειοδότησης


Τι απαιτείται για τη σύνδεση του Φ/Β με το δίκτυο;

Ο παραγωγός πρέπει να ενημερώσει την ΔΕΗ με τη θέση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Φ/Β σταθμού. Η ΔΕΗ συντάσσει μια προμελέτη της βέλτιστης τεχνικά και οικονομικά λύσης για την σύνδεση του Φ/Β Σταθμού του Παραγωγού με το Δίκτυο, εκτός αν συντρέχουν αποδεδειγμένα τεχνικοί λόγοι που δικαιολογούν την άρνηση της σύνδεσης.

Εντός ενός έτους ο Παραγωγός υπογράφει σύμβαση κατασκευής έργων σύνδεσης με την ΔΕΗ, όπου προσδιορίζεται και το χρονοδιάγραμμα των έργων σύνδεσης.

Εντός 3 μηνών υποβάλει αίτηση για την κατασκευή των έργων σύνδεσης και καταβάλει το προϋπολογιστικό κόστος αυτής.

Η σύνδεση με την ΔΕΗ γίνεται μόνον εφόσον έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες (παραγωγής, εγκατάστασης και λειτουργίας όπου απαιτούνται), έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και έχει υπογραφεί σύμβαση πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος με τον ΔΕΣΜΗΕ (ΔΕΗ).

Για σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος έως 100 kW η σύνδεση γίνεται στην χαμηλή τάση. Η αίτηση σύνδεσης στην χαμηλή τάση γίνεται στο τμήμα διαχείρισης δικτύου στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ.

Για σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος πάνω από 100 kW η σύνδεση γίνεται στην μέση τάση. Η αίτηση σύνδεσης στην μέση τάση γίνεται στην Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.dei.gr/Default.aspx?id=3384&nt=18&lang=1

Με ποια τιμή αγοράζει η ΔΕΗ το παραγόμενο ρεύμα;

Ισχύς Φωτοβολταϊκού Συστήματος
Ηπειρωτικό Δίκτυο
Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΚΡΗΤΗ)

Μικρότερο ή ίσο από 100 kWp
0,45 €/kWh
0,50 €/kWh

Μεγαλύτερο από 100 kWp
0,40 €/kWh
0,45 €/kWh


Οι παραπάνω τιμές (Ιανουάριος 2007) ψηφίστηκαν στον νέο νόμο 3468 του 2006 και αναπροσαρμόζονται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης σύμφωνα με τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, ή με το 80% του δείκτη των τιμών του καταναλωτή.

Εφόσον γίνει η σύνδεση με το δίκτυο, ο ΔΕΣΜΗΕ / ΔΕΗ, υποχρεούται να συνάψει σύμβαση πώλησης με τον παραγωγό, που ισχύει για 10 έτη και μπορεί να παρατείνεται για 10 επιπλέον έτη μονομερώς με έγγραφη δήλωση του παραγωγού.

Ποιες ευκαιρίες χρηματοδότησης δίνονται για επενδύσεις Φ/Β συστημάτων;

Ο τροποποιημένος αναπτυξιακός νόμος 3299/04, δίνει επιδότηση 40% της αξίας του συστήματος.

Γιατί η επένδυση στα Φ/Β Συστήματα είναι σίγουρης απόδοσης

Τα Φ/Β πάνελ που αποτελούν το μεγαλύτερο κόστος ενός Φ/Β συστήματος δίνονται από τους κατασκευαστές με εγγυήσεις από 10 έως και 25 έτη.

Το κόστος της λειτουργίας - συντήρησης ενός Φ/Β Συστήματος, είναι πρακτικά μηδαμινό. Η προληπτική συντήρηση που απαιτούν είναι ο καθαρισμός αυτών από την σκόνη, όταν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ανομβρίας, και η φροντίδα ώστε ο περιβάλλοντας χώρος να μην μεταβάλλεται ώστε να δημιουργούνται συνθήκες σκίασης (όπως ανάπτυξη δένδρων, θάμνων κλπ).

Οι περιπτώσεις έκτακτων καταστροφών, όπως φωτιά, σεισμός κλπ καλύπτονται από συνηθισμένες ασφάλειες κτιρίων και εξοπλισμού.

Ως εκ τούτου με σταθερό και προβλέψιμο κόστος εικοσαετίας, με προβλέψιμη ενεργειακή απόδοση (kWh/έτος/kW) αλλά και δεδομένη τιμή πώλησης για μια εικοσαετία, οι επενδύσεις στα Φ/Β συστήματα είναι από τις πλέον σίγουρες επενδύσεις της αγοράς.


Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας επενδυτής για να προχωρήσει στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων;


Η συνεργασία με έναν αξιόπιστο επιχειρηματικό σύμβουλο που θα βοηθήσει σε όλη την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου.

Η αξιολόγηση και ο προσδιορισμός του ακινήτου ή των ακινήτων στα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν τα Φωτοβολταϊκά (Φ/Β) Συστήματα.

Ο προσδιορισμός της καλύτερης λύσης Φωτοβολταϊκού Συστήματος με βάση το διαθέσιμο οικόπεδο και τα διαθέσιμα κεφάλαια ώστε να ακολουθήσει η σύνταξη ενός τεύχους προδιαγραφών.

Η συλλογή προσφορών και η αξιολόγηση αυτών

Η σύνταξη και υποβολή του φακέλου στη Ρ.Α.Ε. για τη λήψη άδειας παραγωγής ή εξαίρεσης από άδεια παραγωγής (για εγκαταστάσεις κάτω από 150 kW)

Η αίτηση προς την ΔΕΗ για σύνδεση με το δίκτυο (συνοδευμένη από την σχετική τεχνική μελέτη)

Η σύνταξη της τεχνοοικονομικής μελέτης για την χρηματοδότηση σύμφωνα με τον αναπτυξιακό νόμο

Η υπογραφή σύμβασης με τον προμηθευτή - κατασκευαστή και η έναρξη υλοποίησης του έργου

Η υπογραφή σύμβασης σύνδεσης με την ΔΕΗ για την σύνδεση του συστήματος με το Δίκτυο

Η σύνταξη και υποβολή των σχετικών περιβαλλοντικών μελετών

Η έκδοση άδειας εγκατάστασης και άδειας λειτουργίας για εγκαταστάσεις πάνω από 150 kW .

Η υπογραφή σύμβασης πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος με τον ΔΕΣΜΗΕ / ΔΕΗ

Η υποβολή εκθέσεων προόδου και ολοκλήρωσης για την εκταμίευση του ποσού της επιδοτούμενης χρηματοδότησης.

Η ολοκλήρωση των εργασιών, σύνδεση με το δίκτυο και έναρξη λειτουργίας της μονάδας.


Ποια είναι τα διαθέσιμα κεφάλαια που απαιτούνται για μια επένδυση σε Φωτοβολταϊκά Συστήματα;


Με βάση τον αναπτυξιακό νόμο 3299/04 τα ίδια κεφάλαια πρέπει να αντιστοιχούν σε ελάχιστο ποσοστό 25%. Το υπολειπόμενο ποσό (πλην της ίδιας συμμετοχής και επιχορήγησης ) καλύπτεται με τραπεζικό δανεισμό.

Η εκταμίευση της επιχορήγησης γίνεται σε 2 ισόποσες δόσεις μετά την πιστοποίηση της υλοποίησης του 50% και ολόκληρης της επένδυσης αντίστοιχα.

Για παράδειγμα, σε μια επένδυση 1.000.000 Ευρώ μια νεοσύστατη επιχείρηση θα πρέπει να έχει διαθέσιμα 250.000 Ευρώ το ελάχιστο. Εάν εγκριθεί επιχορήγηση έστω 50%, θα πρέπει να πάρει ένα μεσο - μακροπρόθεσμο δάνειο 250.000 Ευρώ (με εμπράγματες εγγυήσεις τον εξοπλισμό της επένδυσης). Για την εξόφληση της δαπάνης υπάρχει η δυνατότητα νέου δανεισμού με εκχώρηση της επιχορήγησης στην τράπεζα.

Σημειώνεται επίσης ότι δίνεται στις επιχειρήσεις το δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ, για αγαθά επένδυσης σύμφωνα με τον νόμο 2859/2000.


Παραδείγματα επενδύσεων σε Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Για τον υπολογισμό των παρακάτω παραδειγμάτων θεωρήθηκε μια ενδεικτική τιμή κόστους 6.000 ευρώ ανά εγκατεστημένο kW. Για τον υπολογισμό της πραγματικής απόδοσης θα πρέπει να εξετάζεται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά σε σχέση με το ακίνητο, την περιοχή που βρίσκεται, την τεχνική λύση που προτείνεται και το ύψος της επένδυσης.

 με δεδομένο την βέλτιστη κλίση και βέλτιστο προσανατολισμό:

Περιοχή Αλεξανδρούπολης 1194 kWh

Περιοχή Θεσσαλονίκης 1177 kWh

Αττική 1370 kWh

Ηράκλειο Κρήτης 1450 kWh

Θεωρώντας ότι το κόστος της λειτουργίας ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος είναι πρακτικά μηδενικό οι αποδόσεις που αναφέρονται στα παρακάτω παραδείγματα είναι τα μικτά κέρδη προ αποσβέσεων και προ φόρων. Δεν λαμβάνεται υπόψη το κόστος κτήσης ή ενοικίασης της γης. Οι συγκεκριμένες αποδόσεις θα πρέπει να ισχύουν για μια εικοσαετία, με μικρή πτώση που ακολουθεί την αντίστοιχη πτώση της ενεργειακής απόδοσης των πάνελ στην πορεία του χρόνου. Ωστόσο μετά το πέρας της εικοσαετίας η επένδυση θα συνεχίσει να αποδίδει σε μικρότερο όμως βαθμό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Πώς λειτουργεί και από τι αποτελείται ένα Φωτοβολταϊκό Διασυνδεδεμένο Σύστημα;
Η λειτουργία των Φ/Β συστημάτων βασίζεται στο Φωτοβολταϊκό φαινόμενο, δηλαδή την άμεση παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας από την ηλιακή ακτινοβολία (φως). Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνεται με τη χρήση υλικών (ημιαγωγιμων) τα οποία διαθέτουν την ιδιότητα να απορροφούν φωτόνια του ηλιακού φωτός απελευθερώνοντας ηλεκτρόνια (φωτοηλεκτρικό φαινόμενο). Η ροή των ελεύθερων αυτών ηλεκτρονίων συνεπάγεται τη δημιουργία ηλεκτρικού ρεύματος - ηλεκτρικής τάσης.

Ένα τυπικό Φ/Β σύστημα συνδεδεμένο στο δίκτυο αποτελείται από τα εξής επιμέρους υποσυστήματα :

Φωτοβολταϊκές γεννήτριες (Φ/Β)

Βάσεις στήριξης

Συστήματα μετατροπής ισχύος

Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, προστασίας & λοιπά στοιχεία

Φωτοβολταϊκή γεννήτρια:

Τα Φ/Β πλαίσια αποτελούνται από (συνήθως 30 έως 36) ερμητικά σφραγισμένα Φ/Β στοιχεία μέσα σε ειδική διαφανή πλαστική ύλη, των οποίων η μπροστινή όψη προστατεύεται (συνήθως) από ανθεκτικό γυαλί χαμηλής περιεκτικότητας σε οξείδιο του σιδήρου. Η κατασκευή αυτή, που δεν ξεπερνά σε πάχος τα 4 με 5 χιλιοστά, τοποθετείται συνήθως σε πλαίσιο αλουμινίου, όπως τα τζάμια των κτιρίων. Τα στοιχεία εσωτερικά είναι διασυνδεμένα σε σειρά ή παράλληλα ανάλογα με την εφαρμογή.

Βάσεις στήριξης

Τα Φ/Β πλαίσια προκειμένου να τοποθετηθούν / προσαρμοστούν στο σημείο εγκατάστασής τους εφοδιάζονται με ειδικές κατασκευές. Οι κατασκευές αυτές στήριξης πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως αντοχή στα φορτία που προέρχονται από το βάρος των πλαισίων και τους τοπικούς ανέμους, να μη προκαλούν σκιασμό στα πλαίσια, να επιτρέπουν την προσέγγιση στα πλαίσια, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζουν την ασφάλειά τους.

Σε εφαρμογές όπου τα Φ/Β πλαίσια ενσωματώνονται σε κτιριακές δομές, τότε απαιτείται καλή συναρμογή με τα δομικά στοιχεία.

Συστήματα μετατροπής ισχύος

Τα Φ/Β πλαίσια παράγουν συνεχές ρεύμα ενώ τα φορτία καταναλώνουν εναλλασσόμενο ρεύμα. Για την μετατροπή της ισχύος στα Φ/Β συστήματα χρησιμοποιούνται αντιστροφείς (inverters) συνεχούς σε εναλλασσόμενο (DC/AC). Σκοπός των συστημάτων μετατροπής ισχύος είναι η κατάλληλη ρύθμιση των χαρακτηριστικών του παραγόμενου ρεύματος, ώστε να καταστεί δυνατή η τροφοδοσία των διαφόρων καταναλώσεων. Τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή του αντιστροφέα είναι:

Η αξιοπιστία

Η ενεργειακή απόδοση

Οι αρμονικές παραμορφώσεις

Το κόστος

Η συμβατότητα με τις τεχνικές απαιτήσεις της ΔΕΗ

Σε ένα τυπικό Φ/Β σύστημα ο αντιστροφέας (ή αντιστροφείς) τοποθετείται σε απόσταση από τα Φ/Β πλαίσια σε στεγασμένο χώρο. Στις περιπτώσεις αυτές οι καλωδιώσεις είναι συνεχούς ρεύματος. Ωστόσο έχουν αναπτυχθεί Φ/Β πλαίσια με ενσωματωμένους αντιστροφείς με συνέπεια να αντικαθιστώνται οι καλωδιώσεις συνεχούς με αντίστοιχες εναλλασσόμενου ρεύματος, οι οποίες είναι χαμηλότερου κόστους και περισσότερο ασφαλείς.


Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, προστασίας & λοιπά στοιχεία

Το Φ/Β σύστημα συμπληρώνουν οι ηλεκτρονικές διατάξεις ελέγχου, η γείωση, οι καλωδιώσεις (συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος) και σχετικό ηλεκτρολογικό υλικό, οι διατάξεις ασφαλείας, ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας και σύστημα παρακολούθησης της λειτουργίας του Φ/Β συστήματος (κατ' επιλογή, αλλά προτεινόμενο).

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ απαιτεί την ύπαρξη προστασίας απόζευξης του σταθμού μέσω διατάξεων του αντιστροφέα ή με άλλο τρόπο, ώστε ο σταθμός να αποσυνδέεται τόσο σε περίπτωση έλλειψης τάσης από το δίκτυο της ΔΕΗ,(προς αποφυγή του φαινόμενου της νησιοδότησης) όσο και στην περίπτωση που η τάση και η συχνότητα αποκλίνουν των ακολούθων ορίων:

Τάση: από +15% έως -20% επί της ονομαστικής (230\/)

Συχνότητα: +-0,5Ηz της ονομαστικής (50Ηz)

Σε περίπτωση υπέρβασης των πιο πάνω ορίων ο αντιστροφέας θα τίθεται εκτός (αυτόματη απόζευξη) με τις ακόλουθες χρονικές ρυθμίσεις:

Θέση εκτός του αντιστροφέα σε 0,5 sec

Επανάζευξη του αντιστροφέα μετά από 3 min

Εάν κατά την λειτουργία του Φ/Β σταθμού διαπιστωθούν προβλήματα αρμονικών, έγχυσης συνεχούς τάσεως στο δίκτυο κλπ, θα πρέπει ο παραγωγός να λάβει τα κατάλληλα μέτρα (πχ φίλτρα) που θα του υποδείξει η ΔΕΗ.


16. Ποια είναι τα σημεία που προσδιορίζουν την καταλληλότητα ενός χώρου;

Στοιχεία απόδοσης ηλεκτρικής ενέργειας και κόστους εγκατάστασης

Προσανατολισμός (ιδανικός είναι ο νότιος προσανατολισμός)

Κλίση του εδάφους

Έχει το οικόπεδο ιδιαίτερες ανωμαλίες (πχ ρέματα, εξογκώματα, βράχια κλπ)

Έχει δέντρα και αν ναι μπορούν αυτά να κοπούν; (ενδεχόμενο πρόβλημα από δασική υπηρεσία.

Υπάρχουν γενικότερα εντός ή πλησίον του οικοπέδου στοιχεία που να δημιουργούν σκίαση, και αν ναι σε ποια έκταση και για πόσες ώρες την ημέρα;

Σε ποιο γεωγραφικό πλάτος και ύψος βρίσκεται το οικόπεδο; Ποια είναι η προβλεπόμενη βέλτιστη απόδοση ενός kW στην περιοχή (βάση των σχετικών στοιχείων στο internet)

Υπάρχουν ενδείξεις για διαφοροποίηση του μικροκλίματος στην περιοχή; (πχ αυξημένες βροχοπτώσεις λόγω γειτονικού βουνού, αυξημένη υγρασία - ομίχλες λόγω γειτονικού ποταμού, ενδεχόμενη ύπαρξη έλους κλπ)

Εκτίμηση της δυσκολίας πρόσβασης στο οικόπεδο (κατάσταση δρόμου και απόσταση από την κοντινότερη άσφαλτο). Πόσο μπορεί να επιδεινωθεί η κατάσταση του δρόμου τον χειμώνα;

Στοιχεία αδυνατότητας σύνδεσης με την ΔΕΗ

Πόση είναι η απόσταση του δικτύου χαμηλής τάσης από το οικόπεδο;

Πόση είναι η απόσταση του δικτύου μέσης τάσης από το οικόπεδο

Πόση είναι η απόσταση του κοντινότερου υποσταθμού της ΔΕΗ ΥΤ/ΜΤ από το οικόπεδο;

Είναι το οικόπεδο στην «άκρη» του δικτύου Μέσης Τάσης»;

Ποια είναι η γενικότερη κατανομή των φορτίων στην περιοχή (πχ πόσο κοντά βρίσκονται καταναλώσεις αντίστοιχου μεγέθους με την προβλεπόμενη επένδυση;

Ποια είναι η εκτίμηση της ΔΕΗ για την περιοχή (προφορική συνεννόηση)

Ποια είναι τα φορτία από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην περιοχή;

Στοιχεία που προσδιορίζουν την δυνατότητα απρόσκοπτης αδειοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες

Γνωμάτευση από την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (το αρμόδιο κατά τόπους γραφείο)

Γνωμάτευση από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (το αρμόδιο κατά τόπους γραφείο)

Γνωμάτευση από την Εφορεία Νεότερων Μνημείων (το αρμόδιο κατά τόπους γραφείο)

Βεβαίωση της Νομαρχίας ότι το οικόπεδο δεν βρίσκεται σε προστατευμένη περιοχή (Natura, Ramsar, κλπ) ή σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, παραδοσιακό οικισμό.

Βεβαίωση της πολεοδομίας ότι το οικόπεδο δεν βρίσκεται σε οικιστική περιοχή (και εάν ναι απαιτείται γνωμάτευση του αρμόδιου γραφείου)

Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας της Νομαρχίας ότι το οικόπεδο δεν αποτελείται από γη «υψηλής απόδοσης» και ότι δεν προέρχεται από αναδασμό.

Προκειμένου για σκεπές, σχετική άδεια της πολεοδομίας

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το οικόπεδο θα πρέπει να είναι άρτιο και αυτοτελές.

Επιπλέον γνωματεύσεις:

Γνωμάτευση - άδεια του ΕΟΤ

Γνωμάτευση - άδεια του ΟΤΕ

Γνωμάτευση - άδεια της ΥΠΑ

Γνωμάτευση - άδεια ΓΕΕΘΑ

17. Με ποιους τρόπους είναι δυνατόν να τοποθετηθούν Φ/Β συστήματα σε υπάρχοντα ή νεοαναγειρόμενα κτίρια;

o Συστήματα, τα Φ/Β πλαίσια των οποίων, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κτιρίου και συνήθως υποκαθιστούν οικοδομικά υλικά.

o Συστήματα, όπου τα Φ/Β πλαίσια συναρμολογούνται στις υφιστάμενες εξωτερικές επιφάνειες των κτιρίων.

Η πρώτη περίπτωση υπερτερεί της δεύτερης, καθώς συγκεντρώνει πρόσθετα πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα εντοπίζεται στην έμμεση μείωση του κόστους του Φ/Β συστήματος από την υποκατάσταση δομικών υλικών (όπως υαλώσεων, υλικών σκεπής και παραθύρων). Επιπρόσθετα, η πλήρη ενσωμάτωση στην κτιριακή δομή επιφέρει βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα της κατασκευής.


 

Διάθεση και διανομή σε όλη την Ελληνική επικράτεια:

Διασυνδεδεμένα Οικιακά Φωτοβολταικα συστηματα σε σπίτια, προιόντα, συστηματα, εκθεση, αυτονομα ,φωτοβολταϊκά, Συστηματα, φωτοβολταικά, φωτοβολταικό,Φωτοβολταϊκά πάνελ, ηλιογεννήτριες, ηλιακοί συλλέκτες, πλαισια για όλους τους τύπους των εταιριών.

 

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ. Παρέχονται τιμές χονδρικής για επαγγελματίες. Ειδικές προνομιακές τιμές χονδρικής για μελλοντικούς ηλεκτροπαραγωγούς και υποψηφίους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάρκων ...ζητήστε πληροφορίες
Διασυνδεδεμένα Οικιακά Φωτοβολταικα συστηματα σε σπίτια, προιόντα, εκθεση, αυτονομα ,Διασυνδεδεμένα Οικιακά Φωτοβολταικα συστηματα σε σπίτια, Συστηματα, φωτοβολταικά, φωτοβολταικό,ηλιογεννητριεσ, πανελσ, panel, photovoltaic, ηλιακα πάρκα υβριδικά φωτοβολταϊκά

Φωτοβολταικά προιόντα των έγκυρων, δημοφιλέστερων φωτοβολταικών οίκων σε μοναδικές εκπτωτικές προσφορές. Οικονομοτεχνικές προτάσεις για αυτόνομα και διασυνδεδεμένα φωτοβολταικά συστήματα. Οικονομικές λύσεις για κάθε ανάγκη

 

 

Φωτοβολταϊκά ΔΕΗ

Φωτοβολταικά σε στέγες

 

Σημαντικά κίνητρα για οικιακούς καταναλωτές με την δημιουργία διασυνδεδεμένων συστημάτων σε φωτοβολταικά και την σύνδεση τους με την ΔΕΗ Δείτε πληροφορίες

 

Πλήρης σειρά οικιακών φωτοβολταικών διασυνδεδεμένων συστημάτων με την ΔΕΗ

Δείτε προσφορές εδώ

 

 

ΔΕΗ-Αιτήσεις σύνδεσης

 φωτοβολταικα σε στέγες

Η αίτηση  εδώ

 

ΔΕΗ-ΓΡΑΦΕΙΑ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τα γραφεία της ΔΕΗ στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας για φωτοβολταικα σε στεγες

Τοπικά γραφεία δεή  εδώ

 

 

Γιατί να μας επιλέξετε;


Προμήθεια εξοπλισμού από τα δημοφιλέστερα εργοστάσια

Πολύ μεγάλη ποικιλία προιόντων και εταιρειών

Επίβλεψη, συντονισμός και υλοποίηση έργων με το "κλειδί στο χέρι"

Εγγύηση χαμηλότερης τιμές της αγοράς στην λιανικής πώλησης προς ιδιώτες*

*Επιστροφή του διπλάσιου ποσού σε περίπτωση που προκύψει επιβεβαιωμένη διαφορά τιμής σε κάποιο προιόν μας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
Τηλ: 210 4314133
Fax: 28210 58014

Αίτημα Προσφοράς
Τιμές & προσφορές δίδονται εγγράφως μέσω email ή φάξ μέσα σε λίγες ώρες ή σε μία εργάσιμη μέρα. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να λάβουμε επίσημο αίτημα με την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας με τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου.

Υπολογισμό Τιμής

Για υπολογισμό και προσφορά αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος απαιτείται να γνωρίζουμε
1.Τις καταναλώσεις σε WATT της κάθε συσκευής που χρησιμοποιείτε ( ψυγείο, ΤV, φωτισμός, κλιματισμός... )
2.Τις ώρες λειτουργίας τους σε ένα 24ωρο ( πχ. 4 ώρες TV, 5 ώρες φωτισμός κλπ)
3.Τις μέρες λειτουργίας ( πχ. μόνο Σαββατοκύριακο ή Χειμώνα - Καλοκαίρι κλπ )
 4.Την εποχή που τα χρησιμοποιείτε ( πχ μόνο το καλοκαίρι ή μόνο το χειμώνα κλπ )
5.Την ακριβή περιοχή τοποθέτησης για να υπολογισθεί το ενεργειακό φορτίο της περιοχής. Συμπληρώστε τα στοιχεία για προσφορά στη φόρμας επικοινωνίας
 
Featured Solar Trends

Solar Energy Star

 

 

Φωτοβολταικών

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Green peace, ΚΑΕΠ, Helapco

φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, PHOTOVOLTAIC, φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση,παρκα,ανεμογεννητριες

 

Φωτοβολταικά

Κατάλογος Προϊόντων

Πληροφορίες καταλόγου

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

 ... ένα μέλλον που μόλις ξεκίνησε!

Copyright © 1999 - 2012 eshops.gr powered by Greek-Internet-Services